Jak zrobić kruche babeczki czekoladowe

Tym razem wersja czekoladowa

Składniki na kruche babeczki czekoladowe:

  • 3 szklanki mąki
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 120 g cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • 3 budynie czekoladowe
  • 3 zółtka
  • 250 g masła
  • owoce do dekoracji
  • Mleko

kruche babeczki czekoladowe Przygotowanie:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Mąkę, margarynę, cukier puder, kakao i żółtka wymieszać z mąką i margaryną. Uformuj ciasto do konsystencji kaszy 2, wstaw do lodówki na około czterdzieści minut i podawaj. 3: Wyjmij mieszankę, wytnij koła szklanką i umieść ją w foremkach do kruchego ciasta po wyjęciu z chłodziarki i podgrzaniu pieca do 180 stopni. 4 Gotować przez piętnaście minut. 5 Ułożyć budyń zgodnie z nagłówkami grupy (dodać dwukrotną ilość mleka). 6 Połącz budyń i czekoladę, zmiękczając czekoladę pod prysznicem wodnym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *