Jak zrobić Kolorowe gofry

kolorowe gofry – składniki:

  • sól
  • 1 szkl mleka
  • goszek i kukurydza konserwowa
  • 2 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • cebula
  • 1/2 szkl wody mineralnej gazowanej
  • świeża papryka
  • tłuszcz do smażenia
  • 2 szkl mąki

kolorowe gofry Przygotowanie

Zobacz również: inny przepis

Miękkie wafle Ubij białka, aż utworzą mocną pianę, która będzie oddzielać się od żółtek. Z żółtek, mleka, wody, mąki i proszku tworzymy jednolitą masę. Ostrożnie skoordynuj białka z mieszanką. Dodajemy sól i pieprz. Po pokrojeniu cebuli w małe, zwarte kształty podsmaż ją. Masa waflowa, pokrojona w kostkę kukurydza, smażona cebula, opłukany groszek i papryka powinny być na wierzchu. O rodzaju i ilości dodawanych warzyw decydują indywidualne preferencje. Gofry te świetnie smakują również z pieczarkami lub szynką. Smażymy gofry na gorącej gofrownicy. Podawaj z ketchupem lub ulubionym sosem ziołowym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *