pączki kokosowe – lista składników:
- cukier do obtoczenia
- drożdży
- 1/2 – 3/4 szkl cukru
- 2 szkl mleka
- 1 szkl ciepłej wody
- 4 i 1/2 szkl mąki
- 7 g suszonych
- olej do głębokiego smażenia
- pszennej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 szkl płatków kokosowych
pączki kokosowe Jak zrobić:
Zobacz także: inna receptura
Ciasto na ptysie kokosowe, znane również jako afrykańskie pączki kokosowe, składa się z mleka kokosowego, wody, soli, cukru, drożdży i pięciominutowej przerwy. Następnie dokładnie wymieszaj wiórki kokosowe i mąkę, aby uzyskać gęste i jednolite ciasto. Jeśli ciasto jest przykryte ściereczką, powinno rosnąć przez około półtorej godziny. Smażenie: Po tym czasie w garnku rozgrzewamy olej. Łyżeczką układać małe kawałki ciasta w misce (w razie potrzeby oprószyć mąką, aby się nie kleiły). Smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor. KROK 3: Używając kawałka papierowego ręcznika, odsączamy smażone. Gorące pączki posypać cukrem. Weź udział w swojej uczcie! inspiracja/źródło: odrębny blog)
Dodaj komentarz