Jak zrobić Kokosowe puff-puff (Afrykańskie pączki kokosowe)

pączki kokosowe – lista składników:

  • cukier do obtoczenia
  • drożdży
  • 1/2 – 3/4 szkl cukru
  • 2 szkl mleka
  • 1 szkl ciepłej wody
  • 4 i 1/2 szkl mąki
  • 7 g suszonych
  • olej do głębokiego smażenia
  • pszennej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 szkl płatków kokosowych

pączki kokosowe Jak zrobić:

Zobacz także: inna receptura

Ciasto na ptysie kokosowe, znane również jako afrykańskie pączki kokosowe, składa się z mleka kokosowego, wody, soli, cukru, drożdży i pięciominutowej przerwy. Następnie dokładnie wymieszaj wiórki kokosowe i mąkę, aby uzyskać gęste i jednolite ciasto. Jeśli ciasto jest przykryte ściereczką, powinno rosnąć przez około półtorej godziny. Smażenie: Po tym czasie w garnku rozgrzewamy olej. Łyżeczką układać małe kawałki ciasta w misce (w razie potrzeby oprószyć mąką, aby się nie kleiły). Smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor. KROK 3: Używając kawałka papierowego ręcznika, odsączamy smażone. Gorące pączki posypać cukrem. Weź udział w swojej uczcie! inspiracja/źródło: odrębny blog)


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *