Składniki na naleśniki z mąki teff:
- 0,5 szklanki mąki
- 1 jajko
- posiekane orzechy
- 1 łyżeczka gorzkiego kakao
- domowy mus z deserowych jabłek
- włoskie
- 1 łyżka ksylitolu
- 0,5 szklanki tapioki
- 1,5 szklanki domowego mleka
- łyżeczka ekstraktu z wanilii
naleśniki z mąki teff Jak zrobić
Zobacz także: inna ciekawa recepturka
Kakaowe naleśniki z mąki teff i tapioki, kakao i ksylitolu Dodać mleko, koncentrat waniliowy i lekko ubite jajko. Za pomocą pędzla dokładnie wszystko wymieszaj. Porcjami ciasta smaż naleśniki z obu stron na rozgrzanej nieprzywierającej patelni. Nałóż naleśniki do podania. Ponieważ mąka opada na dno, ciasto należy wymieszać przed wylaniem. Podawaj z siekanymi orzechami i purée owocowym. Są przepyszne, prawie bez dodatkowych dodatków, mimo że są słodkie. Podczas smażenia trzeba wyczuć bardzo cienkie ciasto. Przed obróceniem odczekać, aż chrupiące brzegi zaczną same odchodzić od patelni.
Dodaj komentarz