kakaowe babeczki – lista składników:
- 1,5 szklanki cukru
- 1/4 szklanki wody
- 3 łyżki kakao
- 1 margaryna
- 4 jajka
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 12 sztuk rafaello
kakaowe babeczki Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka
Aby zrobić kakaowe babeczki raffaello, podgrzej wodę, margarynę, cukier i kakao w garnku na małym ogniu, aż składniki się rozpuszczą, od czasu do czasu mieszając. Masy nie należy gotować zbyt długo. Następnie podaje się szacunkową masę. Po oddzieleniu białek od żółtek dodać żółtka do masy wirusa. Następnie należy dodać mąkę i proszek do pieczenia. Łyżką delikatnie wymieszaj ubite na twardo białka z masą. Każdy papierowy kubek w foremce na babeczki powinien być całkowicie wypełniony ciastem. Następnie w tym miejscu ułóż raffaello i przykryj dodatkową masą do 2/3 wysokości lokówki. Przygotuj do pieczenia przez około 25 minut w 180 stopniach w piekarniku.
Dodaj komentarz