Jak zrobić Jednorożcowe babeczki w wafelkach lodowych

Składniki na babeczki w wafelkach:

  • 1 szklanka mąki
  • 125 ml mleka
  • 0,5 szklanki cukru
  • wafelki do lodów
  • barwniki spożywcze: żółty, różowy, niebieski
  • bita śmietana
  • 2 jajka
  • 10 dag margaryny
  • różowy barwnik spożywczy
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • gwiazdki cukrowe

babeczki w wafelkach Jak przygotować

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Przed dodaniem lodów wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, aby zrobić jednorożcowe babeczki w rożkach lodowych. 2. Ubij margarynę z cukrem, aż będą miękkie. Kontynuuj miksowanie, stopniowo dodając każde jajko. 3. Jest dodawany do proszku grzewczego. Mąkę należy dodawać stopniowo, miksując masę. 4. Podziel mieszankę na trzy części. Ten, który powinien być nieco większy, nabiera różowego koloru. Następny jest w kolorze niebieskim, a trzeci w kolorze żółtym. 5. Z mieszaniny następnie piecze się wafle. Niebieskie i żółte ciasta są pierwsze, a następnie różowe. Przykryj wafle do 3/4 wysokości. 6. Postawione na kuchence babeczki należy podgrzewać przez około 25 minut w temperaturze 170 stopni. 7. Odłóż bitą śmietanę na bok i poczekaj, aż babeczki ostygną. Z mlekiem ubić śnieżkę na puszystą masę. Zaczynając od przodu, dodaj różowy odcień. 8. Ubitą śmietanę przełożyć do pojemnika na ciasto. 9. Cukierkowy rękaw sklepowy może tchnąć nowe życie w babeczki. Do babeczek należy dodać gwiazdki. 10. Gotowe! Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *