Jak zrobić Jak zrobić naleśniki z cukinii

Zarówno wypieki na słodko, jak też naleśniki razowe . Bardzo polubiliśmy dania z mąki razowej. Zarówno wypieki na słodko, jak też
naleśniki razowe
. Jedzenie przygotowane z razowej mąki syci bardziej i jest zdrowsze (radzę przeczytać o
razowcach
). Jeśli dopiero zaczynacie przygodę z jedzeniem na bazie mąki z pełnego przemiału, to polecam Wam na początku wymieszać taką mąkę pół na pół z mąką niższego typu (np. zwykłą pszenną jasną czy chlebową). W ten sposób łatwiej przyzwyczaicie domowników do nowych, troszkę bardziej wytrawnych smaków.
Ważne jest też nadzienie. Na początek polecam coś słodkiego, świetnie do
naleśników razowych
pasuje masło orzechowe, a także
dżem z czarnej porzeczki
. Mi smakują też z
duszonymi jabłkami
, a także słodkim
dżemem truskawkowym
. Zachęcam Was do przygotowania, jak je polubicie, to nie będziecie już robić zwykłych. 🙂 Razem z mężem jesteśmy wielkimi fanami wszelkich pierogów, a już w szczególności ruskich dlatego zamiast tym razem zagniatać, wałkować i gotować pierogi ruskie postanowiłam przygotować ich jakby uproszczoną wersję która jest równie pyszna i można ją dowolnie modyfikować. Ruskie naleśniki to nic innego jak farsz z pierogów zamknięty w naleśniku. W lasach jest teraz wysyp grzybów, więc dlaczego miałabym z tego nie skorzystać? 🙂 Dzisiaj na obiad podałam ruskie naleśniki z grzybkami i sosem grzybowym. Ruskie naleśniki to nic innego jak farsz z pierogów zamknięty w naleśniku. 🙂 Dzisiaj na obiad podałam ruskie naleśniki z grzybkami i sosem grzybowym. Z tego przepisu dowiesz się jak zrobić naleśniki z mąki orkiszowej, które są po prostu najlepsze.
Takie proste, a jednocześnie bardzo smaczne naleśniki z cukinii, których nie trzeba smażyć. Okazuje się, że są bardzo smaczne i niesamowicie delikatne. Byłem po prostu zaskoczony, jak łatwo i szybko wszystko jest do przygotowania. Można gotować na śniadanie i na przekąskę, dzieci uwielbiają też takie naleśniki ze śmietaną. Koniecznie spróbuj gotować.

zrobić naleśniki – lista składników:

  • nasiona sezamu – 1 łyżka stołowa
  • mąka – 2 łyżki
  • jajko – 2 szt.
  • Sól
  • twarożek – 180 g
  • proszek do pieczenia – 1/2 łyżeczki
  • Koper
  • Cukinia – 1 szt.

zrobić naleśniki Przygotowanie:

Zobacz również: babeczki na święta

1 Usuń nadmiar kleistości, siatkując cukinię. Teraz połącz twaróg, jedno jajko i jedno białko z wyciśniętą cukinią. Jedno żółtko można odłożyć na później. Dodaj koperek, nasiona sezamu, sól, mąkę i proszek do pieczenia. Cóż, dołącz wszystko. 2 Na tłustą powierzchnię nałóż jedną łyżkę stołową mieszanki. Posmarować żółtkiem i grillować przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Noś ze sobą okrutną śmietankę. Jedz ze swojego bankietu!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *