Jak zrobić Jajeczne babeczki z czarną fasolą i pomidorami

Nietypowe babeczki z jajek i fasoli, które są smaczne i kolorowe.

jajeczne babeczki – składniki:

  • sosu worcestershire
  • 40 g
  • jajka
  • świeża bazylia
  • oleju z pomidorów suszonych
  • 1 łyżka
  • pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku
  • 2 szt.
  • 1 szt.
  • sól do smaku
  • 2 łyżka
  • ząbki czosnku
  • 2 szt.
  • kwaśnej śmietany
  • 200 g
  • salsy paprykowej
  • ugotowanej fasoli czarnej lub z puszki,
  • pomidorów suszonych
  • posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka
  • duży pomidor
  • 2 łyżka
  • szczypta cukru
  • 1 łyżeczka
  • kilka listków świeżej kolendry
  • pasty pomidorowej
  • 1 łyżka

jajeczne babeczki Przygotowanie:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Fasolę, całe jajka, koperek i drobno posiekane suszone pomidory wymieszać trzepaczką. Sól i pieprz do smaku po połączeniu wszystkiego. Tak przygotowaną masę pieczemy około 20 minut w silikonowych foremkach na babeczki o temperaturze 180°C. Na patelni na oleju podsmaż drobno posiekany czosnek. Podsmaż wszystko, ciągle mieszając pokrojonego w kostkę pomidora, salsę, Worcestershire i klej pomidorowy. Oczekując, że sos będzie przesadnie gęsty, można dodać 1-2 łyżki wody. Wszystko to doprawione cukrem, solą i pieprzem. Na koniec dodaj świeże listki kolendry. Babeczki należy polać gęstym sosem i listkami bazylii. Weź udział w posiłku. Aby jajka nie były zbyt kwaśne, dodaj do nich zimną fasolę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *