Przepis na
idealne gofry z mąki z ciecierzycy
, idealne bo chrupiące, bo znacznie
zdrowsze
niż klasyczne gofry. Zrobisz je w każdej gofrownicy, a warto.
Gofry z mąki z ciecierzycy
sycą bardziej, ale też mają niski IG, są zdrowszą opcją niż te z mąki pszennej.
Gofry z tego przepisu wychodzą
chrupiące
, miękną po wystudzeniu, jak każde gofry. Jeśli szukasz alternatywy dla gofrów pszennych to zobacz również
gofry jaglane
. A jeśli spodoba Ci się ten przepis (a na pewno tak!) to zobacz też chleb
socca
, to on był początkiem i inspiracją by to proste ciasto (niemal z dwóch składników, bez jajek, bez mleka!) wykorzystać do kolejnych dań.
Składniki na gofry z mąki z ciecierzycy:
- 100 g mąki z ciecierzycy
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia lub sody
- 1/2 łyżeczki soli
- 200 ml wody
gofry z mąki z ciecierzycy Jak zrobić:
Zobacz również: inna receptura
Dodaj komentarz