Jak zrobić Grillowane naleśniki na wytrawnie

naleśniki na wytrawnie – składniki:

  • Farsz:
  • 1 i 1/3 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • Ok. 150g sera
  • 1 pomidor
  • Naleśniki:
  • 1 szklanka mąki
  • Kilka plasterków pieczonej wieprzowiny
  • Szczypta soli

naleśniki na wytrawnie Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Ciepłe bułeczki upieczone bezbłędnie Etap 1: W misce wymieszaj mąkę pszenną i szczyptę soli. Ubij jajko. Po dodaniu mleka ciasto powinno być gładkie. W małym żelazku rozgrzej trochę oleju i dodaj część naleśnika. Ciepłe bułeczki ułożyć na talerzu i spalić z dwóch stron. W środku każdego naleśnika powinien znajdować się kawałek wieprzowiny, ser cheddar na wierzchu, a na wierzchu pomidor. Zawiń krawędzie do środka i dopraw według uznania. Używając wykałaczki, zaciśnij krawędzie. Umieść ciepłe bułeczki na rozgrzanym grillu. Na talerzu grilluj na złoty kolor. Podawaj na ciepło.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *