Jak zrobić Gofry z mango i jeżynami

gofry z mango – lista składników:

  • ok 2 szklanek mąki
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 1 dojrzałe mango
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 ml śmietany
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 szklanki mleka
  • 2 garści jeżyn

gofry z mango Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna receptura

Wafle polane mlekiem, mango i jeżynami. W misce połączyć cukier i żółtka. Używając pręta, wymieszaj. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy i ekstrakt waniliowy. Za pomocą miksera połączyć do uzyskania masy; Dodaj olej blisko końca. Za pomocą szpatułki stopniowo wmieszaj sztywne białka do ciasta na gofry. Połącz cukier i śmietankę i ubij na sztywną pianę. Oczyść jeżyny. Obierz mango, aby pokroić je w kostkę. Gofry należy upiec w rozgrzanej gofrownicy. Podawaj je na ciepło, aby uzyskać najlepszy charakter.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *