Jak zrobić gofry z mąki razowej

Chrupiące gofry o neutralnym smaku idealne zarówno na słodko jak i ostro.

gofry z mąki razowej – składniki:

  • pół łyżeczki soli morskiej
  • 20 dag pszennej lub żytniej razowej mąki
  • do dekoracji użyłam kwiatów jadalnych > stokrotek
  • 4-5 łyżek wody
  • łyżka stopionego klarowanego masła
  • tłuszcz do wysmarowania płytek gofrownicy
  • 4 jajka
  • proporcje na 4-6 gofrów:

gofry z mąki razowej Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

1. W blenderze lub robocie kuchennym dokładnie zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę. 2. Na rozgrzaną gofrownicę nałóż smukły olej. Wlej trochę hittera na płytkę podstawy. Przykryj i piecz przez 3-5 minut. Podczas pieczenia kolejnych gofrów nie będziemy musieli używać tłuszczu do smarowania talerzy. 3. Podawaj gofry ze swoimi słodkimi dodatkami nr 1, np. z cukrem pudrem lub bitą śmietaną.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *