Jak zrobić Gofry z dyni

gofry z dyni – składniki:

  • 1/2 szklanki wody
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 3 łyżki purée z dyni upieczonej lub ugotowanej
  • łyżeczka cynamonu mielonego
  • 2 szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • 2 łyżki rozpuszczonego masła
  • 3/4 szklanki mleka

gofry z dyni Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: pierniczkowe babeczki

Dynię obrać, pokroić w kostkę, ugotować na parze, przecedzić, zmiksować lub przekroić na pół i przygotować w temperaturze 180°C, aż będzie miękka. W tym momencie zmiksuj, aby zrobić purée. Połącz mąkę, cynamon, cukier, proszek do pieczenia i każde mokre mocowanie w misce: jajka, purée z dyni, mleko i rozpuszczoną margarynę 2 Ostrożnie miksuj do uzyskania gładkiej masy. Na rozgrzaną gofrownicę wylewam porcje ciasta chochlą. Gofry należy podgrzać, aż będą smakowicie urozmaicone. 3 Czas układania: 25 sekund Koszt jednostkowy to ok. 0,60 zł. źródło: Revue


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *