Jak zrobić Gofry z dodatkami

Składniki na gofry z dodatkami:

  • 2 łyżeczki cukru
  • puszka brzoskwiń (lub innych owoców z puszki lub świeżych, np. bananów, kiwi
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 100 g śmietanki 30%
  • 2 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • orzechy
  • pszennej
  • cukier puder
  • cukier waniliowy
  • 400 g śmietanki 30%
  • 1/3 szklanki oleju
  • Polewa czekoladowa:
  • Ciasto:
  • 1/4 szklanki wody
  • 2 jajka
  • dżemy/konfitury z dowolnych owoców (z czarnej porzeczki
  • płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Dodatki:
  • włoskie
  • 1 szklanka mleka

gofry z dodatkami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Bijak do gofrów z wiórkami: Po ubiciu żółtek z cukrem dodać mleko, wodę, olej, mąkę z proszkiem do pieczenia i budyń. Wszystko to jest połączone. Podczas ubijania białek, dopraw je solą, zanim stopniowo połączysz je z żółtkiem. Za pomocą łyżki dokładnie wymieszaj wszystko. Wychodzimy po półtorej godziny. Przygotuj się do wspaniałego wyładowania kawałków odtwarzacza do naoliwionej, gorącej gofrownicy. Posyp czekoladą: Na patelni zmniejsz ogień do średniego, dodaj espresso i połamane czekoladki, a następnie zwiększ ogień. Mieszaj, aż powstanie glazura. Dodatki: Cukier puder i dwie łyżeczki schłodzonej śmietany ubić mikserem na sztywną pianę. Wyjmując brzoskwinie z puszki, możesz nadać im trójwymiarowe kształty. Orzechy połamać na mniejsze kawałki. Podgrzane gofry przekładamy na duży talerz i podajemy z dodatkami: dżemem, orzechami, cukrem pudrem, bitą śmietaną i aromatem czekoladowym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *