Składniki na gofry z dodatkami:
- 2 łyżeczki cukru
- puszka brzoskwiń (lub innych owoców z puszki lub świeżych, np. bananów, kiwi
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 100 g śmietanki 30%
- 2 szklanki mąki
- szczypta soli
- orzechy
- pszennej
- cukier puder
- cukier waniliowy
- 400 g śmietanki 30%
- 1/3 szklanki oleju
- Polewa czekoladowa:
- Ciasto:
- 1/4 szklanki wody
- 2 jajka
- dżemy/konfitury z dowolnych owoców (z czarnej porzeczki
- płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Dodatki:
- włoskie
- 1 szklanka mleka
gofry z dodatkami Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka
Bijak do gofrów z wiórkami: Po ubiciu żółtek z cukrem dodać mleko, wodę, olej, mąkę z proszkiem do pieczenia i budyń. Wszystko to jest połączone. Podczas ubijania białek, dopraw je solą, zanim stopniowo połączysz je z żółtkiem. Za pomocą łyżki dokładnie wymieszaj wszystko. Wychodzimy po półtorej godziny. Przygotuj się do wspaniałego wyładowania kawałków odtwarzacza do naoliwionej, gorącej gofrownicy. Posyp czekoladą: Na patelni zmniejsz ogień do średniego, dodaj espresso i połamane czekoladki, a następnie zwiększ ogień. Mieszaj, aż powstanie glazura. Dodatki: Cukier puder i dwie łyżeczki schłodzonej śmietany ubić mikserem na sztywną pianę. Wyjmując brzoskwinie z puszki, możesz nadać im trójwymiarowe kształty. Orzechy połamać na mniejsze kawałki. Podgrzane gofry przekładamy na duży talerz i podajemy z dodatkami: dżemem, orzechami, cukrem pudrem, bitą śmietaną i aromatem czekoladowym.
Dodaj komentarz