Jak zrobić Gofry z bananami i syropem klonowym

Tak podane gofry smakują wyśmienicie 🙂 Doskonała alternatywa dla podania gofrów z bitą śmietaną i owocami, polecam 🙂

gofry z banana – lista składników:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół szklanki oleju
  • 3 dorzałe banany
  • 150 ml syropu klonowego
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego                                          
  • 2,5 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 3 jajka
  • ponadto: 4 łyżki masła
  • gofry: 3 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka cynamonu

gofry z banana Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

1. Gofry: Zmiksuj żółtka z cukrem, aż będą miękkie i gładkie. Do żółtek oprócz mleka i oleju naprzemiennie dodawać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ostrożnie połącz skrawki, ubijając białka z odrobiną soli na mocną pianę. W gorącej gofrownicy gofry powinny być ugotowane do perfekcji przez trzy do czterech minut z każdej strony. Na grillu ćwiek. 2. Syrop klonowy i zmiękczoną margarynę wymieszać w rondelku. Gotuj cynamon i wanilię przez jedną do dwóch minut przed dodaniem obranych i pokrojonych po przekątnej bananów. Chwilę dusić z syropem. Gofry należy podawać z bananami i syropem klonowym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *