gofry twarogowe – lista składników:
- 2 szkl mąki
- 2 łyżki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 jajka
- 3 łyżki oleju
- 230 g twarogu (u mnie kozi ale może być inny)
- 300 g jogurtu
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- pszenna
gofry twarogowe Jak przygotować
Zobacz również: inna ciekawa receptura
Wafle z twarogiem Zrób płynny odtwarzacz, łącząc twaróg, jajka i normalny jogurt. Następnie w tym momencie dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Mieszaj, aż nie pozostaną grudki. Części ciasta należy wkładać łyżką do gofrownicy w miarę jej nagrzewania. Gofry robimy bezbłędnie. Podawaj z cukrem pudrem posypanym na wierzchu.
Dodaj komentarz