Jak zrobić gofry kokosowe

Zielone gofry Shreka. Gofry z mąki z ciecierzycy sycą bardziej, ale też mają niski IG, są zdrowszą opcją niż te z mąki pszennej. Przepis na
idealne gofry z mąki z ciecierzycy
, idealne bo chrupiące, bo znacznie
zdrowsze
niż klasyczne gofry. Zrobisz je w każdej gofrownicy, a warto.
Gofry z mąki z ciecierzycy
sycą bardziej, ale też mają niski IG, są zdrowszą opcją niż te z mąki pszennej.
Gofry z tego przepisu wychodzą
chrupiące
, miękną po wystudzeniu, jak każde gofry. Jeśli szukasz alternatywy dla gofrów pszennych to zobacz również
gofry jaglane
. A jeśli spodoba Ci się ten przepis (a na pewno tak!) to zobacz też chleb
socca
, to on był początkiem i inspiracją by to proste ciasto (niemal z dwóch składników, bez jajek, bez mleka!) wykorzystać do kolejnych dań. Przepis na idealne gofry z mąki z ciecierzycy , idealne bo chrupiące, bo znacznie zdrowsze niż klasyczne gofry. Przepyszne gofry z truskawkami i kremem z awokado. Pyszne i zdrowe gofry kokosowe! Mają delikatną nutę kokosową, są miękkie i puszyste. Idealnie nadają się na pełnowartościowe śniadanie. Pyszne i zdrowe gofry kokosowe!
Coś pysznego dla wielbicieli kokosu.

gofry kokosowe – składniki:

  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • wiórki kokosowe do posypania
  • 5 żółtek
  • na około 10 gofrów:
  • pół szklanki cukru
  • 5 białek
  • łyżka mąki kokosowej
  • szczypta soli
  • pół szklanki mąki pszennej typ 405
  • łyżka mleka kokosowego
  • 10 dag stopionego masła

gofry kokosowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *