Jak zrobić Gofry biszkoptowe

Zapraszam na mięciutkie i delikatne gofry biszkoptowe. Idealne na podwieczorek z ulubionymi dodatkami. Polecam.

gofry biszkoptowe – składniki:

  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki mąki
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do gofrownicy
  • cukier puder do posypania
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju

gofry biszkoptowe Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

1. W misce wymieszaj cukier z masą jajeczną, aż stanie się biały i podwoi swoją objętość. Mieszać z różnymi dodatkami przez długi czas. Gofry planujemy rozgrzewając gofrownicę i smarując ją olejem. Gofry powinny ostygnąć na metalowej podstawce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *