Pysznie chrupiące gofry
Składniki na gofry bez jajek:
- 2 szklanki mleka ( ja dałam szkl. mleka i szkl. wody)
- 2 łyżki cukru
- 2 szklanki mąki pszennej
- łyżka cukru waniliowego
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki oleju
gofry bez jajek Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
1 Zrób filtr ze sproszkowanej mąki, a następnie stopniowo dodawaj olej, mleko i wodę. Mieszaj, aż ciasto będzie gładkie i pozbawione grudek. Naoliwić gofrownicę, dodać odtwarzacz i piec przez trzy do czterech minut. Uwzględnij produkt ekologiczny, bitą śmietanę, dżem i cukier puder. Za każdym razem, gdy nalewasz gofrownicę, naprawdę musisz nasmarować ją olejem, ponieważ gofry się do niej przyklejają. Z tego przepisu powstaje osiem gofrów.
Dodaj komentarz