Jak zrobić Francuskie naleśniki w sosie pomarańczowym – Crepes Suzette

Są to naleśniki w sosie pomarańczowym pochodzące z Francji. Idealne do flambirowania nazywane także ,,płonącymi naleśnikami”. Super opcja na deser.

Składniki na naleśniki w sosie pomarańczowym:

  • Sos pomarańczowy:
  • 300 ml mleka
  • ewentualnie: whisky lub inny alkohol ok.40% do flambirowania
  • sok wyciśnięty z 3 pomarańczy
  • 1 jajko
  • 250 ml wody gazowanej
  • Ciasto naleśnikowe ok. 8 naleśników:
  • ok. 150 g mąki pszennej w zależności od konsystencji ciasta
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • 30 g cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 łyżka oleju
  • 20 g masła
  • Dodatkowo:

naleśniki w sosie pomarańczowym Jak zrobić:

Zobacz także: inna receptura

przypadku hotcake hittera połącz wszystkie składniki. Mąkę najlepiej przesiać przez sito, aby podczas miksowania nie tworzyły się grudki. 2 Gotuj naleśniki, aż będą tak cienkie, jak można się spodziewać, smażąc je w gorącym naczyniu. Następnie delikatnie smażymy z obu stron na margarynie na złoty kolor. 3: Dodaj naleśniki do pojemnika, w którym rozpuścił się cukier, a następnie zalej je sokiem pomarańczowym. Zmiel trochę pomarańczowego zinga. 4 Naleśniki będą się świecić, gdy pola się je alkoholem. Następną opcją, która nie obejmuje alkoholu, jest wyeliminowanie połowy soku w celu uzyskania sosu. 5 Ciastka gotowe;) Naprawdę muszę przyznać, że doceniasz!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *