Jak zrobić Francuskie babeczki z grzybami

Składniki na francuskie babeczki:

  • 1,5 szklanki odgotowanych podgrzybków
  • 1/2 małej cebuli
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 płat gotowego ciasta francuskiego
  • sól
  • 1 marchewka
  • (drobno pokrojonych)
  • 1/2 szklanki białego ryżu

francuskie babeczki Jak zrobić:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Suche herbatniki Z mąki, margaryny, śmietany, soli i przypraw zrobić ciasto i wstawić do lodówki na 30 minut. Filety z udka kurczaka należy podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, doprawić solą i pieprzem i pokroić na małe kawałki. Dodać pokrojone pieczarki i drobno posiekaną kapustę. Smażyć. Doprawić według uznania. Nasmaruj babeczki olejem przed napełnieniem ich przygotowanym ciastem. Umieść w nim jedzenie. Za pomocą foremki do ciastek wytnij koła z mieszanki, aby przykryć babeczki. Ciasto powinno być złociste po 30 minutach pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *