Jak zrobić Francuskie babeczki z budyniem i truskawkami

babeczki z budyniem i truskawkami – lista składników:

  • 1 łyżka masła
  • 350 ml mleka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego
  • Cukier puder (opcjonalnie)
  • 1 szklanka truskawek
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

babeczki z budyniem i truskawkami Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Babeczki francuskie z budyniem truskawkowym Budyń ugotowaliśmy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając 350 mililitrów mleka zamiast zalecanych 500 mililitrów. Pozwól ostygnąć. Odłóż margarynę na bok, aby się rozpuściła. Szklanką wycinamy kółka z ciasta francuskiego po jego rozwinięciu. Rozpuszczoną pastę rozsmarować na kształcie babeczki. Każdą formę nakłuwamy widelcem, a następnie smarujemy wykrojoną mieszanką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez osiem minut. Za pomocą widelca zrób dziurki w cieście pojedynczo. Do każdej babeczki włożyć łyżeczkę budyniu, przekroić cztery truskawki na pół i posypać posiekanymi chipsami migdałowymi. Piecz babeczki przez dodatkowe dziesięć minut lub do momentu, aż wierzchy będą ładnie rumiane, jeśli chcesz. Podgrzane smakołyki wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem. Babeczki są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno, co bardzo sobie cenimy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *