Jak zrobić Faszerowane naleśniki

Składniki na faszerowane naleśniki:

  • białego
  • pieprz
  • szczypiorek
  • 2 rzodkiewki
  • 7 naleśników
  • 30 dag sera
  • 2 świeże papryki
  • śmietana
  • świeży ogórek
  • sól

faszerowane naleśniki Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Naleśniki z nadzieniem Ogórek należy umyć i pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Papryki kroimy w kostkę, usuwamy gniazda nasienne i myjemy. Zmieszaj posiekane warzywa z białym serem cheddar, dodaj pokrojony szczypiorek i śmietanę, aby twaróg nie był przesadnie gęsty. Do smaku posypać solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą rozsmarować gorące bułeczki, zwinąć w rulon i ułożyć na talerzu. Podawać np. na śniadanie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *