kolorowe babeczki – składniki:
- 1 szklanka cukru trzcinowego
- posypka cukrowa
- pszennej
- ziemniaczanej
- 1 szklanka mąki
- 2 łyżki jasnego kakao
- 4 duże jajka
- 3/4 szklanki mąki
- 1 łyżeczka domowego cukru z wanilią
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 kostka masła
- lukier
kolorowe babeczki Przygotowanie:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Herbatniki piaskowe dwóch rodzajów Mieszaj margarynę w sposób ciągły na patelni, aby zmiękła. Poświęciliśmy temu dużo uwagi. Do miski blendera wbij jajka z lodówki i szybko je ubij, dodając jedną łyżkę cukru. Gdy mieszanina będzie gładka, dodaj po jednej łyżce stołowej przesianej grubej mąki, mąki pszennej i proszku do pieczenia i mieszaj na najniższych możliwych obrotach. Na koniec powoli skropić zmiękczoną margaryną. Gotowy odtwarzacz powinien być ograniczony w podobny sposób do dwóch segmentów. W dalszej części włączamy natywnie konstruowany cukier waniliowy i lekkie kakao. Dobrze wymieszaj obie masy. Jasną i bardziej tępą masę dodawać z drugiej strony do natłuszczonej komory na ciasto, aż ubijak się wyczerpie. Ciasto pieczemy około 60 minut w 170 stopniach. Ustal wykałaczką, czy ciasto jest w pełni upieczone. W razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia. Aby ostygło, umieść gotowe ciasto na stojaku z drutu. Na schłodzonym cieście rozsmarować posypkę cukrową i lukier.
Dodaj komentarz