Jak zrobić Drożdżowe muffinki prawie bez cukru

drożdżowe muffinki – składniki:

  • 2 małe jajka
  • pszennej
  • ok. 6 dużych truskawek
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 10 suszonych daktyli
  • 150 g wiórek kokosowych
  • 2 łyżeczki wody
  • 100 g mąki
  • 1 bardzo dojrzały banan
  • 10 g świeżych drożdży

drożdżowe muffinki Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Herbatniki zrobione prawie w całości bez cukru iz użyciem drożdży W misce połączyć kawałki kokosa. Wyciągnij daktyle z bulgoczącej wody około trzech do pięciu minut później. Zmiksuj banana i mascarpone razem przed dodaniem go do kropli kokosowych. Następnie dodaj pokruszone drożdże do ciepłej wody i ciasta. Mieszankę wymieszać łyżką bezpośrednio po ubiciu jajek i dodaniu mąki. Wyjdź za około piętnaście minut. Umieść 12 papierowych kubków zawierających mieszankę w metalowym naczyniu na herbatniki. W ciepłym miejscu odstawiamy na około 30 minut. Na wierzchu ułożyć pokrojone na pół truskawki. Umieścić w chłodnym grillu i natychmiast zwiększyć temperaturę do 190°C. Podgrzewać przez około 30 minut. dodatkowo nbsp;


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *