drożdżowe muffinki – składniki:
- 2 małe jajka
- pszennej
- ok. 6 dużych truskawek
- 250 g mascarpone
- 1/2 łyżeczki cukru
- 10 suszonych daktyli
- 150 g wiórek kokosowych
- 2 łyżeczki wody
- 100 g mąki
- 1 bardzo dojrzały banan
- 10 g świeżych drożdży
drożdżowe muffinki Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka
Herbatniki zrobione prawie w całości bez cukru iz użyciem drożdży W misce połączyć kawałki kokosa. Wyciągnij daktyle z bulgoczącej wody około trzech do pięciu minut później. Zmiksuj banana i mascarpone razem przed dodaniem go do kropli kokosowych. Następnie dodaj pokruszone drożdże do ciepłej wody i ciasta. Mieszankę wymieszać łyżką bezpośrednio po ubiciu jajek i dodaniu mąki. Wyjdź za około piętnaście minut. Umieść 12 papierowych kubków zawierających mieszankę w metalowym naczyniu na herbatniki. W ciepłym miejscu odstawiamy na około 30 minut. Na wierzchu ułożyć pokrojone na pół truskawki. Umieścić w chłodnym grillu i natychmiast zwiększyć temperaturę do 190°C. Podgrzewać przez około 30 minut. dodatkowo nbsp;
Dodaj komentarz