Jak zrobić Drożdżowe babeczki z kakao

babeczki z kakao – składniki:

  • 2/3 szklanki ciepłego mleka
  • szczypta soli
  • 3 łyżeczki kakao
  • 10 łyżek cukru
  • 6 dag drożdży
  • 2 jajka
  • 3 szlanki mąki

babeczki z kakao Jak zrobić

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Ciastka z kakao, drożdżami i mlekiem W misce łączymy suche składniki z jeszcze lekko ciepłym mlekiem. Paczka pięćdziesiąt, mix. Do jednego kawałka dodać dwie łyżki kakao i mleko. Po całkowitym wymasowaniu obu części pozwól im urosnąć. Po około 2 godzinach posyp mieszankę mąką i gotowe. Zwiń je i ułóż jeden na drugim. Podzielić na małe kawałki i uformować małe kulki z papierowymi wkładkami. Powinno rosnąć przez około 30 minut. Piec przez 30 do 40 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *