serowe naleśniki – lista składników:
- 2 jajka
- 2 szkl. mąki
- woda gazowana
- truskawki)
- masło klarowane do smażenia
- 250 ml mleka
- 40 dag drobnych owoców (porzeczki
- kilka łyżek słodkiej marmolady lub dżemu
- jeżyny
- sól
serowe naleśniki Jak przygotować:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Rozbij jajka do miski i dodaj mleko. Przekształć wszystko. W trakcie mieszania należy dodać przesianą mąkę, szczyptę soli i około pół szklanki gazowanej wody mineralnej. Mieszaj, aby uzyskać hit, który nie jest zbyt gęsty. 2 Zaplanuj naturalne składniki naleśników. Usuń łodygi porzeczek i dokładnie opłucz je pod bieżącą wodą przed wysuszeniem na sicie. Po umyciu jeżyny osusz na sicie. Zetrzyj truskawki po wyeliminowaniu łodyg. Większe części podziel na skromniejsze kawałki. 3 Upłynnij część podanego smarowidła na patelni. Wyciągnij kawałki odtwarzacza i spal delikatne, lekkie, wspaniałe naleśniki. Po każdej porcji natłuść pojemnik odpowiednią ilością margaryny. Upieczone ciepłe bułeczki należy trzymać w cieple, jak w nagrzanym piekarniku. 4 Na każdym cieście ułożyć kawałek porzeczki, jeżyny i truskawki (lub inne najbardziej cenione przerywniki). Naleśniki można złożyć w trójkąty. Ułóż je na naczyniach. Każdą porcję obficie posyp resztkami zwykłego produktu. Podawaj swój ulubiony dżem lub galaretkę na stole w innej misce. Bitą śmietanę lub cukier puder można również dodać do gorących bułeczek dla wykończenia. Pięć porcji, przewidywany czas 30 minut; porcja: 280 kcal; koszt: 1,50 zł. Źródło: „Odważna dama
Dodaj komentarz