Jak zrobić Czekoladowo – cynamonowe babeczki z rodzynkami

cynamonowe babeczki – składniki:

  • Lukier :
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • 1,5 łyżki cynamonu
  • 100 g stopionego masła
  • 45 g gorzkiej czekolady
  • 75 g cukru muscovado
  • 15 g świeżych drożdży
  • 100 g cukru muscovado
  • Ciasto :
  • 100 g rodzynek
  • 2 łyżki przegotowanej zimnej wody
  • 4 czubate łyżki cukru do polew
  • 500 g mąki
  • 4 łyżki syropu trzcinowego
  • Masa na nadzienie :
  • 50 g stopionego masła
  • 250 ml ciepłego mleka
  • pszennej
  • 1 jajko

cynamonowe babeczki Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Babeczki waniliowe: po ubiciu margaryny i cukru, dodawać stopniowo jajka i bibułkę z jednostki waniliowej, aż będą puszyste i białe. Stopniowo dodawaj mąkę i proszek do pieczenia, przesiewając je do masy. Na koniec dodaj likier i mieszaj, aż mieszanka będzie gładka. Włóż foremki do babeczek do projektów rolek i wrzuć do nich gracza do około ¾ poziomu kształtu. Przed podaniem uformować rozetę z bitej śmietany i barwionej posypki i podgrzewać w brytfannie nagrzanej do 180 stopni przez 15-18 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *