czekoladowe babeczki z kremem – lista składników:
- 10 dag gorzkiej czekolady
- 2 łyżki kakao
- opakowanie perełek cukrowych
- 200 ml śmietany 30-proc
- 2 jajka
- 10 dag cukru. Dekoracja:
- pół słoika masła orzechowego
- 25 dag mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżka cukru pudru
- 150 ml mleka
- pół łyżeczki sody
- 3 łyżki masła
czekoladowe babeczki z kremem Przygotowanie
Zobacz także: inna receptura
Mieszanka, która jest sucha. Dodaj mleko po ubiciu jajek. Wymieszaj suche składniki przed dodaniem zmiękczonej margaryny. Do ciasta dodać połamaną czekoladę i delikatnie wymieszać. Tłuszczem posmarować foremki. Wypełnij przede wszystkim formy gracza. Przygotować 30 minut w 180°C. 2 Śmietanę ubić na sztywno i pod sam koniec dodać cukier puder. Wierzch babeczek należy posmarować masłem orzechowym, a wierzch posypać perełkami. 3 CZAS: około 40 minut 4 Przygotowując babeczki, połącz suche składniki w jednej misce, a mokre w drugiej. Po wymieszaniu wlać mokre do suchych, a następnie wszystko razem wymieszać, ale niezbyt dokładnie. Lepiej spróbować mniej rzeczy. Źródło: Tydzień Dobry
Dodaj komentarz