cytrynowe babeczki – lista składników:
- 5 jajek
- 565 g mąki
- 75 ml soku z cytryny
- skórka starta z dużej cytryny
- 3 łyżki cukru waniliowego
- 150 ml soku wieloowocowego
- 210 g cukru
- pszennej
- szczypta soli
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 270 g miękkiego masła lub margaryny
cytrynowe babeczki Jak przygotować
Zobacz również: inna ciekawa receptura
Babeczki z cytryną Zing Połącz delikatną pastę lub margarynę, cukier, cukier waniliowy i zing z jednej świeżo zgniecionej i spalonej cytryny. Stopniowo dodawać każde jajko, aż masa będzie jednolita. Po poprzedniej, każda kolejna „pochłonęła” masę. Aby połączyć mocowanie, połącz przesączoną mąkę, proszek do pieczenia, sól i wyciska jako jedną opcję. Idealnie połącz wszystko. Miseczki powinny być wypełnione w 3/4 przygotowaną wcześniej masą. Babeczki należy podgrzewać około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Z tej mieszanki udało mi się upiec 36 babeczek.
Dodaj komentarz