Jak zrobić Cytrynowe babeczki

cytrynowe babeczki – lista składników:

  • 5 jajek
  • 565 g mąki
  • 75 ml soku z cytryny
  • skórka starta z dużej cytryny
  • 3 łyżki cukru waniliowego
  • 150 ml soku wieloowocowego
  • 210 g cukru
  • pszennej
  • szczypta soli
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 270 g miękkiego masła lub margaryny

cytrynowe babeczki Jak przygotować

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Babeczki z cytryną Zing Połącz delikatną pastę lub margarynę, cukier, cukier waniliowy i zing z jednej świeżo zgniecionej i spalonej cytryny. Stopniowo dodawać każde jajko, aż masa będzie jednolita. Po poprzedniej, każda kolejna „pochłonęła” masę. Aby połączyć mocowanie, połącz przesączoną mąkę, proszek do pieczenia, sól i wyciska jako jedną opcję. Idealnie połącz wszystko. Miseczki powinny być wypełnione w 3/4 przygotowaną wcześniej masą. Babeczki należy podgrzewać około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Z tej mieszanki udało mi się upiec 36 babeczek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *