Jak zrobić Chrupiące gofry z jabłkami

gofry z jabłkami – składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 1 duże jabłko
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • ziemniaczanej
  • 1/3 szklanki oleju,
  • pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 szklanki mąki

gofry z jabłkami Jak przygotować:

Zobacz także: babeczki na maślance

Chrupiące gofry z polewą jabłkową z mąki ziemniaczanej, proszku do pieczenia i mąki pszennej. Do jajek dodawaj po kolei mąkę i mleko. Dodaj olej na sam koniec. Ciasto należy dokładnie wymieszać, aby wyeliminować grudki. Jabłka po obraniu pokroić w kostkę. Zintegrować z mieszanką. Używając gofrownicy, przygotuj, aż będzie lśniący. Podawaj z ulubionymi dodatkami, na przykład bitą śmietaną. Mieć smaczny posiłek;)


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *