Pyszne biszkoptowe muffinki idealne będą na piknik. Oprószone cukrem pudrem smakują najlepiej. Porzeczki przełamują słodki smak biszkoptu.
Składniki na muffinki z czerwoną porzeczką:
- dodatkowo:
- – cukier puder do oprószenia muffinek
- – 3 jajka
- – kilka gałązek czerwonej porzeczki do dekoracji.
- – 1 szklanka czerwonych porzeczek
- – 3 łyżki mąki tortowej
- – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- – 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- – 3 łyżki cukru
muffinki z czerwoną porzeczką Jak zrobić
Zobacz koniecznie: inna receptura
1. Ubij białka na sztywną pianę. Ubijaj, aż cukier zostanie włączony. 2. Ponownie od tego momentu dodaj żółtka i ubij. 3. Wymieszaj proszek do pieczenia i dwie mąki. 4. Umieść papierowe kubki na puszce z herbatnikami i wlewaj do odtwarzacza po jednym kawałku. 5. Posyp bułki porzeczkami. 6. Podgrzewać w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Po ostygnięciu posyp cukrem pudrem i udekoruj gałązkami czerwonej porzeczki. 7. Ciesz się!
Dodaj komentarz