Jak zrobić Biszkoptowe muffinki z czerwoną porzeczką

Pyszne biszkoptowe muffinki idealne będą na piknik. Oprószone cukrem pudrem smakują najlepiej. Porzeczki przełamują słodki smak biszkoptu.

biszkoptowe muffinki – składniki:

  • – 1 szklanka czerwonych porzeczek
  • – 3 łyżki cukru
  • – 3 łyżki mąki tortowej
  • – cukier puder do oprószenia muffinek
  • – 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • – 3 jajka
  • dodatkowo:
  • – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • – kilka gałązek czerwonej porzeczki do dekoracji

biszkoptowe muffinki Jak przygotować

Zobacz również: inna receptura

1 1. Białka należy ubić na sztywną pianę. Po dodaniu cukru ubij go. 2. Zaczynając od przodu, dodaj żółtka i ponownie ubij. 3. Ręcznie dodaj dwie mąki i proszek do pieczenia. 4. Wlej po kolei odtwarzacz do każdego kawałka, używając papierowych kubków w puszce na herbatniki. 5. Bułki należy posypać porzeczkami. 6. W temperaturze 170 stopni piec przez około 20 minut. Po ostygnięciu posyp cukrem pudrem i udekoruj gałązkami czerwonej porzeczki. 7. Ciesz się!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *