Pyszne biszkoptowe muffinki idealne będą na piknik. Oprószone cukrem pudrem smakują najlepiej. Porzeczki przełamują słodki smak biszkoptu.
biszkoptowe muffinki – składniki:
- – 1 szklanka czerwonych porzeczek
- – 3 łyżki cukru
- – 3 łyżki mąki tortowej
- – cukier puder do oprószenia muffinek
- – 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- – 3 jajka
- dodatkowo:
- – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- – kilka gałązek czerwonej porzeczki do dekoracji
biszkoptowe muffinki Jak przygotować
Zobacz również: inna receptura
1 1. Białka należy ubić na sztywną pianę. Po dodaniu cukru ubij go. 2. Zaczynając od przodu, dodaj żółtka i ponownie ubij. 3. Ręcznie dodaj dwie mąki i proszek do pieczenia. 4. Wlej po kolei odtwarzacz do każdego kawałka, używając papierowych kubków w puszce na herbatniki. 5. Bułki należy posypać porzeczkami. 6. W temperaturze 170 stopni piec przez około 20 minut. Po ostygnięciu posyp cukrem pudrem i udekoruj gałązkami czerwonej porzeczki. 7. Ciesz się!
Dodaj komentarz