Jak zrobić Bezglutenowe naleśniki szpinakowe z łososiem

naleśniki szpinakowe z łososiem – składniki:

  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g ryżu
  • sól
  • cytryna
  • 200 g kremowego twarożku (u mnie zmiksowany serek wiejski)
  • sól
  • 2 kostki mrożone z łososia
  • 2-3 czubate łyżki mąki
  • odrobina liści świeżego szpinaku
  • 100 g mrożonego szpinaku
  • woda
  • ziemniaczanej

naleśniki szpinakowe z łososiem Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna receptura

Smażenie łososia i bezglutenowego szpinaku w cieście naleśnikowym Ryż namoczyć przez kilka minut w ciepłej wodzie. godzina. Rozmrozić szpinak. Ryż wymieszać po odcięciu części wody przez sito. Dodaj towarzyszące części: szpinak, sól, mąkę ziemniaczaną i wodę (ja użyłam około 1,5 szklanki). Mieszamy się dalej. Gracz powinien być nie tyle gęsty, co bardziej lejący. Zrób sobie przerwę na dziesięć do piętnastu minut. Smażymy na gorącej patelni teflonowej. W porównaniu do naleśników z tradycyjnego ciasta naleśniki są grubsze i dłużej się gotują. Mam pięć małych gorących bułeczek. Filety z łososia należy przed rozmrożeniem podgrzać w folii. Przed dodaniem cienkich plasterków czosnku doprawiamy je solą i pieprzem. Gotowe ciepłe bułeczki posmarować twarogiem, posypać świeżymi liśćmi szpinaku i płatkami łososia i podgrzewać przez około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Zawiń, posyp sokiem z cytryny i podziwiaj.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *