Jak zrobić BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI RYŻOWE Z MUSEM EGZOTYCZNYM

Zdrowsza alternatywa tradycyjnych naleśników. Idealne dla dzieci po 11 miesiącu życia.

naleśniki ryżowe – lista składników:

  • * pół szklanki wrzątku
  • * 2 łyżeczki oleju kokosowego
  • * syrop klonowy
  • * 2 jajka
  • * 1/2 szklanki mąki ryżowej pełnoziarnistej
  • * 150 g owoców egzotycznych ( gujawa, papaja czerwona i żółta, ananas)
  • * 2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego
  • * 1 szklanka domowego mleka migdałowego

naleśniki ryżowe Przygotowanie:

Zobacz również: inny przepis

1. Przesiej mąkę do obszernej miski. Mleko, jajka i olej należy dokładnie wymieszać trzepaczką. Włóż kawałek pałkarza do dobrze rozgrzanej patelni typu flapjack. Smażymy do uzyskania błyszczącego koloru z obu stron. Przed wylaniem kolejnej porcji dokładnie wymieszaj ciasto naleśnikowe, aby mąka ryżowa opadła na dno miski. Wytnij niezwykłe organiczne produkty w trójwymiarowe kształty, umieść je w garnku i zalej bulgoczącą wodą. Owoce należy gotować do miękkości. Następnie miesza się nadmiar wody i dodaje zmielone siemię lniane. Po pewnym czasie dokładnie wymieszać. Nałóż mus na naleśniki po ich zwinięciu. Roladę podzielić na pół tuż przed podaniem. Na koniec spryskaj się syropem klonowym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *