Zapraszam na smakowite gofry bezglutenowe na słodko. Gofry wychodzą chrupiące na zewnątrz i puszyste oraz delikatne w środku. Gofry posłodziłam miodem lipowym dzięki czemu nabrały słodkości oraz lekkiego aromatu miodowego. Gofry polecam na słodkie śniadanie lub podwieczorek.
gofry na jogurcie – składniki:
- 250 g jogurtu waniliowego
- 1,5 szkl mąki ryżowej
- 1 jajko
- 2 łyżki miodu lipowego
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
gofry na jogurcie Przygotowanie:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
1. Połącz jajko, jogurt, olej i miód w misce. Od tego momentu skonsoliduj mąkę ryżową i proszek do pieczenia, aż nie pozostaną żadne anomalie. Włóż puste segmenty odtwarzacza do gofrownicy podczas jej nagrzewania, a następnie usmaż gofry na patelni saute.
Dodaj komentarz