Jak zrobić Bardzo orzechowe babeczki

Dzięki mielonym orzechom babeczki są bardzo aromatyczne i wilgotne. Orzeszki ziemne powodują,że babeczki fajnie chrupią. Idelane do szkoły, zapraszam:)

orzechowe babeczki – lista składników:

  • kolorowa posypka
  • 100 g orzechów włoskich łuskanych
  • 100 g masła
  • 150 g mąki
  • 150 g cukru
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • Lukier:
  • 3 łyżki wody
  • 100 g cukru
  • 80 g orzeszków solonych
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

orzechowe babeczki Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inny przepis

1. Jajka i masło muszą mieć temperaturę pokojową. Cukier utrzeć i delikatnie rozprowadzić. Mieszaj każde jajko, dodając więcej. Zmiel orzechy w blenderze. 2. Dodaj jogurt w dwóch pęczkach do rozsmarowanej masy w ruchu. Mieszać. Nadmiar okrawki wymieszać powstały w celu oddzielenia mąki i proszku do pieczenia. Na koniec za pomocą łyżki wmieszaj orzeszki ziemne. 3. Przygotuj w 180 stopniach Fahrenheita i wlej ciasto do foremek do 1/3 poziomu. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Lukier: W misce połącz cukier puder, wodę i oddzielony proszek w średnio gęsty lukier. Posyp posypką całe babeczki po rozsmarowaniu ich szpatułką. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *