Jak zrobić Bananowe naleśniki z jabłkowym musem

bananowe naleśniki – składniki:

  • 2 łyżki śmietany
  • 1,5 kg jabłek
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • cukier waniliowy do smaku, ok 2-3 łyżki
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka wody
  • 2 banany
  • 2 łyżki cukru

bananowe naleśniki Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Zrób klapsa i podawaj z musem jabłkowym z bananów. Zmiksuj obrane banany w robocie kuchennym, aż powstanie gładki mus. Następnie umieść mus bananowy w misce. Dodać mleko, cukier, olej, śmietanę, mąkę i wodę. Aby uzyskać jednolite ciasto, dokładnie wszystko wymieszaj. Sear hotcakes za pomocą zakończonego pałkarza. Przygotuj mus jabłkowy. Po obraniu jabłek zetrzyj je na grubej tarce. Przejdź do ogromnej patelni i weź prysznic z sokiem z cytryny. Dodaj wanilię i cukier. Gotowanie jabłek przez chwilę powinno spowodować ich rozpad. Rozsmaruj zaplanowany mus na faktycznie zjedzonych ciepłych bułeczkach. Zwiń lub złóż w kopertę. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *