Jak zrobić Babeczki ze szpinakiem.

Czy są zwolennicy szpinaku? Ja lubię w każdej postaci tak więc podam wam fajny przepis jak go wykorzystać.

babeczki ze szpinakiem – składniki:

  • 3 jajka,
  • 3/4 szklanki mleka ( szklanka – kubek arcoroc ),
  • garść żurawiny.
  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • kilka kropel aromatu migdałowego,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 10 kostek szpinaku ( mrożony ),
  • 1 szklanka cukru,
  • 3/4 szklanki oleju,

babeczki ze szpinakiem Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

1. Przygotuj i rozmroź szpinak. 2 Umieść wszystko w misce. 3 Mieszamy łyżką. 4 Dodaj szpinak, który został rozmrożony i wyjęty z wody. 5 Dokładnie zmiksuj. 6 Dodaj żurawinę później. 7 i również wymieszaj łyżką. 8 Dodaj papierowe foremki i łyżkę stołową biszkoptu do talerza na babeczki. 9 Intensywność przez 25 do 30 minut, w zależności od piekarnika, aż do uzyskania suchej struktury. Przez 180 minut przygotuj. 10 Ostudzić w piekarniku na blasze. 11 Posypać cukrem pudrem, gdy tylko ostygnie. Przepisuję babeczki dzieciom, wszystko jest równe. Są smaczne. 12 W tym przepisie są 24 babeczki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *