Jak zrobić Babeczki z twarogiem.

Mojej rodzince tak posmakowały babeczki że musiałam upiec nowe, i nie żałuję bo dziś dodałam twarogu wyszły przecudowne.

Składniki na babeczki z twarogiem:

  • 3/4 szklanki oleju,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3 jajka,
  • 250 g twarogu w kostce,
  • kilka kropel aromatu migdałowego,
  • 2 szklanki mąki pszennej,

babeczki z twarogiem Przygotowanie:

Zobacz również: naleśniki z pomidorami

W misce łączymy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia z pozostałymi składnikami. 2 Połącz wszystko, łącząc wszystko. 3 Do foremek na babeczki włożyć papierowe foremki i za pomocą łyżki nałożyć od 1,5 do 2 łyżek ciasta, zostawiając około 1 cm wolnej przestrzeni nad wierzchem. 4 Podgrzewaj przez 30 do godziny, w zależności od pieca, aż będą suche i lepkie po 180 minutach w nagrzanym piekarniku. Ułożyć na blasze do ostygnięcia. 5 Delikatnie wyjmij foremki i połóż je na dowolnym naczyniu. 6 Posypać cukrem pudrem lub polać lukrem (ja poradziłabym sobie bez lukru). Gorąco je polecam, ponieważ są bardzo pulchne. Motywacja z luksusów Agusia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *