Szybkie i pyszne babeczki do kawy 🙂 z sezonowym rabarbarem 🙂
babeczki z rabarbarem i kruszonką – składniki:
- 50 g cukru
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki mleka
- 50 g masła
- 1/4 szklanki oleju
- 1 szklanka mąki
- kruszonka:
- owoce:
- 1 jajko
- 100 g mąki pszennej
- Mokre:
- Składniki na około 12 babeczek: Suche:
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łodygi rabarbaru
babeczki z rabarbarem i kruszonką Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
1. Połącz suche i mokre mocowania w osobnej misce. Połącz wszystko ze sobą. Rabarbar należy pokroić w paski. Składniki, które się rozpadną, należy połączyć. Napełnij foremki na babeczki do 3/4 wysokości, dodaj pokruszoną masę, a następnie udekoruj rabarbarem. W piekarniku nagrzanym do 200 stopni piec 20 minut. Upewnij się, że ciasto nie było pieczone patykiem. Zdjąć z grilla i pozostawić do ostygnięcia.
Dodaj komentarz