Jak zrobić Babeczki z płynnym środkiem

Łatwe w przygotowaniu babeczki czekoladowe z kremem mascarpone 🙂 Zapraszam na smaczne i szybkie w przygotowaniu jogurtowe babeczki. Zapraszam na smaczne i szybkie w przygotowaniu jogurtowe babeczki. Polecam do kawy. Muffiny waniliowe to wspaniały pomysł na smaczne babeczki pieczone w piekarniku. Łatwe babeczki można podać z kremem na bazie śmietany i serka mascarpone. Przepis na babeczki waniliowe jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia kulinarnego, aby je upiec. Do zrobienia babeczek potrzebne Ci będą następujące składniki spożywcze: mąka pszenna, cukier, jajka, masło, budyń waniliowy, cukier z prawdziwą wanilią, proszek do pieczenia, śmietana kremówka, serek mascarpone.
Jak zrobić muffiny waniliowe? W misce umieść ciepłe masło i upij do powstania białej puszystej masy. Dodaj cukier i zmiksuj. Cały czas miksując, dodawaj po jednym jajku. Przesiej mąkę pszenną, proszek do pieczenia i budyń waniliowy. Wymieszaj do połączenia składników. Foremkę do babeczek wyłóż papilotkami i napełnij je ciastem do 3/4 wysokości. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Babeczki wystudź. Do miski wlej śmietanę, dodaj serek mascarpone i dodaj cukier z wanilią. Ubij na sztywną pianę i przełóż krem do rękawa cukierniczego. Udekoruj babeczki.
Mascarpone to ser pochodzący z Włoch. Ma on bardzo kremową konsystencję i jest dość neutralny w smaku. Świetnie nadaje się jako baza do deserów i kremów do ciast. Można z nim przygotowywać także dania w wersji wytrawnej. Świetnie zagęszcza sosy i zupy oraz nadaje im śmietankowego smaku. Mascarpone jest bardzo kaloryczny, gdyż prawie połowa tego produktu to tłuszcz. Tłuszcz zawarty w serku jest tłuszczem mlecznym, który występuje w formie zemulgowanej. Taki rodzaj tłuszczu wchłania się bezpośrednio bez potrzeby wcześniejszego trawienia.
Podsumowując pyszne babeczki świetnie sprawdzą się na deser dla całej rodziny. Można podać je także podczas przyjęcia urodzinowego dla dzieci. Smaczne babeczki są dobre do spożycia od razu po przygotowaniu. Można je przechowywać w lodówce przez 2-3 dni. Szybkie do przygotowania babeczki mogą posłużyć taki jako zastępstwo tortu podczas małych przyjęć. Prosty przepis na muffiny można przygotować z pomocą dzieci. Muffiny z gruszkami to bardzo dobry pomysł na słodki deser dla dzieci i dorosłych. Muffinki z dodatkiem gruszek są bardzo czekoladowe i delikatnie wilgotne. Muffiny są świetnym zastępstwem dla ciasta i są łatwiejsze do zjedzenia bez użycia sztućców. Przepis na muffiny z gruszkami jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia kulinarnego, aby je upiec. Do zrobienia babeczek potrzebne Ci będą następujące produkty spożywcze: mąka pszenna, jajka, jogurt naturalny, olej rzepakowy, gruszka, czekolada gorzka, kakao, cukier, proszek do pieczenia.
Jak zrobić muffiny z gruszkami? Gruszki umyj, obierz i oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój w drobną kostkę. Do miski wbij jajka, dodaj i zmiksuj do powstania puszystej piany. Dodaj jogurt naturalny i olej rzepakowy, zmiksuj do połączenia składników. Dodaj do masy kakao, przesiej mąkę pszenną i proszek do pieczenia, wymieszaj dokładnie. Dodaj gruszki i posiekaną gorzką czekoladę, wymieszaj. Formę do babeczek wyłóż papilotkami i napełnij je ciastem do 3/4 wysokości. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 15 minut.
Czekolada gorzka użyta do przygotowania muffinek jest bardzo wyrazista w smaku dzięki wysokiej zawartości kakao 70-95%. Tak wysoka zawartość kakao sprawia, że do czekolady dodane jest mniej cukru. Czekolada gorzka jest bogatym źródłem magnezu, potasu oraz żelaza. Jajka są źródłem łatwo przyswajalnego, pełnowartościowego białka pochodzenia zwierzęcego. Jajka są skarbnicą witamin rozpuszczalnych w tłuszczach takich jak witamina A, D, E. Jajka zawierają także składniki mineralne takie jak potas, fosfor, wapń i żelazo. Wapń jest budulcem naszych kości, bierze udział w prawidłowym krzepnięciu krwi, jest potrzebny do transportu bodźców między komórkami mięśniowo – nerwowymi.
Podsumowując pyszne babeczki to świetny pomysł na deser, który świetnie pasuje do kawy i herbaty. Babeczki pieczone w piekarniku są dobre do spożycia od razu po upieczeniu. Można je przechowywać w temperaturze pokojowej pod przykryciem przez 2-3 dni. Szybkie babeczki można także upiec, używając silikonowych foremek do babeczek. Łatwe babeczki możesz przygotować z dziećmi. Rewelacyjne czekoladowe babeczki z płynnym środkiem, wprost rozpływają się w ustach. Rewelacyjne czekoladowe babeczki z płynnym środkiem, wprost rozpływają się w ustach.
Rewelacyjne czekoladowe babeczki z płynnym środkiem, wprost rozpływają się w ustach.

babeczki z płynnym środkiem – składniki:

  • 100 g masła
  • szczypta soli
  • 3 jajka
  • 20 g kakao
  • 75 g cukru
  • 60 g mąki pszennej
  • 100 g gorzkiej czekolady 60 %

babeczki z płynnym środkiem Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

pokroić na kawałki, zmiękczyć z pastą pod prysznicem wodnym, a następnie przełożyć na kratkę do studzenia. Jajka ubić ze szczyptą soli i cukru na puszystą masę. Następnie stopniowo wlewaj masę czekoladową do masy i kontynuuj, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Pod koniec dodajemy mąkę przesianą z kakao i mieszamy łyżką. Cztery wystrzelone formy są delikatnie niszczone, zanim pałkarz zostanie w nie opróżniony. Pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 210 C (na drugim poziomie od dołu). Gorące babeczki są idealne.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *