Jak zrobić Babeczki z nadzieniem jagodowym

babeczki z nadzieniem – składniki:

  • pszennej
  • 30g świeżych drożdży
  • 3/4 szklanki cukru
  • ok. 15 sztuk papilotek
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pszennej
  • 10 dkg zimnego masła
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki
  • Dodatkowo:
  • cukier waniliowy
  • mały słoiczek konfitury jagodowej (240g)
  • 3/4 szklanki roztopionego masła lub margaryny
  • rzepakowego
  • 10 dkg cukru kryształu
  • 20 dkg mąki
  • Kruszonka:
  • drożdży
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • suszonych
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki oleju

babeczki z nadzieniem Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Herbatniki z jagodami Przed przygotowaniem mieszanki oddziel suche i mokre składniki. Do mąki dodać cukier, szczyptę soli, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Jeśli akurat mam drożdże w proszku, to dodatkowo dodajemy je do tych dekoracji. Mieszamy. Drożdże rozpuszczamy w 0,5 szklanki ciepłego mleka, jeśli jest nowe. Gdy drożdże instant dodaje się do suchych składników, dodaje się mleko, jajka oraz stopiony tłuszcz i olej. Mieszaj suche składniki z mlekiem i mieszanką jajek powoli, aż dobrze się połączą. Przed wyrośnięciem odczekaj około czterdziestu minut (pod przykryciem w ciepłym miejscu). Połamane okrawki łączymy ze sobą do uzyskania jednolitej masy. Na około trzydzieści minut umieść pojemnik w lodówce. Grill był ustawiony na ok. Górne i dolne grzejniki mają zakres od 170-180 stopni. Umieść babeczki na blasze do pieczenia. Hitter, który został podniesiony do głównej 1/3 formy. Od tego momentu dodaj łyżkę dżemu, przykryj pozostałą mieszanką i posyp odrobiną kruszonki na wierzchu. Piec przez około dwadzieścia do dwudziestu pięciu minut w nagrzanym piekarniku. Miłej kolacji! Pozostaw babeczki w piekarniku na około 15 minut z możliwie uchylonymi wlotami w związku z pieczeniem. Możesz je wyrzucić z lokówek i grillować później; Zostawiłem ich, tak czy inaczej, w ich „szatach”.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *