Jak zrobić Babeczki z masą orzechową

babeczki z masą – składniki:

  • Kruche ciasto:
  • szczypta soli
  • włoskich
  • 300g mąki
  • 200g cukru
  • 100g cukru pudru
  • 125ml mleka
  • 2 żółtka
  • 200g margaryny
  • 200g masła
  • Masa orzechowa:
  • pszennej
  • 200g zmielonych orzechów

babeczki z masą Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Babeczki z masłem orzechowym i ciastem Morsel: Łącząc mocowania, możesz zrobić ciasto. Lodowa skrzynia powinna ich tam zatrzymać przez około dwie godziny. Rozwałkować na grubość do 5 milimetrów, szklanką wycinać koła i wkładać je do wysmarowanych masłem i oprószonych mąką foremek na babeczki. Użyj widelca do dźgnięcia. Pieczemy około 15-20 minut w 190 stopniach. Grubość pałkarza, którego użyjesz, decyduje o tym, ile czasu potrzeba na przygotowanie. Nie usuwając ciasta z foremek, delikatnie dociśnij skosy do kształtu z fakturą, aby nie pojawiły się na cieście po wyjęciu z grilla. Pozostaw mieszaninę do ostygnięcia po wyjęciu z foremek, gdy jest jeszcze gorąca. Masa orzechowa: bańka mleka, cukru i orzechów. Podczas gotowania mieszaniny, aż stanie się gęsta, często mieszaj. Kontynuuj chłodzenie. Delikatną margarynę utrzeć na puszystą masę i solidnie dodać ostudzoną masę orzechową. Masę orzechową równomiernie rozsmarować na babeczkach po ostygnięciu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *