babeczki z lukrem – składniki:
- sok z cytryny
- dynia
- woda 1/4 szklanki
- posypka do ciast 1 łyżka
- cukier 25 dag
- olej 1/4 szklanki
- mąka
- jajka
- Lukier
- goździki
- cukier puder 10 łyżek
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
babeczki z lukrem Jak przygotować:
Zobacz także: inna ciekawa receptura
Lukier do babeczek: Najłatwiejszy do zrobienia lukier: Wymieszaj sok z cytryny z cukrem pudrem. Podziel dynię na kawałki wielkości kęsa. Mieszaj od razu. Do jajek dodać cukier i olej. Po dodaniu puree z dyni dokładnie wymieszać. Od tego momentu skonsoliduj mąkę, wodę, mielone goździki i proszek do pieczenia. Wszystkie części są łączone przez nas. Połowę masy napełnij foremki olejem. Umieść na kuchence nagrzanej do 200 stopni. 25 minut piec. Wygląd dopełnia polewanie gorących babeczek lukrem i posypanie ich ładnymi posypkami do ciasta.
Dodaj komentarz