Jak zrobić Babeczki z lukrem

babeczki z lukrem – składniki:

  • sok z cytryny
  • dynia
  • woda 1/4 szklanki
  • posypka do ciast 1 łyżka
  • cukier 25 dag
  • olej 1/4 szklanki
  • mąka
  • jajka
  • Lukier
  • goździki
  • cukier puder 10 łyżek
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka

babeczki z lukrem Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Lukier do babeczek: Najłatwiejszy do zrobienia lukier: Wymieszaj sok z cytryny z cukrem pudrem. Podziel dynię na kawałki wielkości kęsa. Mieszaj od razu. Do jajek dodać cukier i olej. Po dodaniu puree z dyni dokładnie wymieszać. Od tego momentu skonsoliduj mąkę, wodę, mielone goździki i proszek do pieczenia. Wszystkie części są łączone przez nas. Połowę masy napełnij foremki olejem. Umieść na kuchence nagrzanej do 200 stopni. 25 minut piec. Wygląd dopełnia polewanie gorących babeczek lukrem i posypanie ich ładnymi posypkami do ciasta.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *