babeczki z kremem orzechowym – lista składników:
- 9 dag masła
- mięta i orzeszki ziemne do dekoracji
- 2 łyżeczki proszku do pie czenia
- 5 dag cukru pudru
- 16 dag masła orzechowego
- 10 dag orzeszków ziemnych
- 2 jajka. Krem: 6
- 180 ml mleka
- 5 dag masła
- 20 dag mąki
- 20 dag masła orzechowego
- 20 dag cukru
- 5 dag śmietany kremówki
babeczki z kremem orzechowym Przygotowanie:
Zobacz także: inna ciekawa receptura
Przede wszystkim wszystko powinno mieć temperaturę pokojową. Ubij masło orzechowe i rozprowadź w misce z cukrem na gładką masę. Ubij kolejno mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia, po dodaniu jajek. Zmiksuj orzeszki ziemne. 2 Napełnij uchwyt rolki około 16) jako dzbanem. Piec w 180°C przez 20 do 25 minut. Uspokój się. 3 Śmietana: Połącz masło z masłem orzechowym. Dodać cukier puder i śmietankę kremówkę. Pracuj nad babeczkami, gdy masa znajduje się w torbie kanałowej. Dodaj posiekane orzeszki ziemne do mieszanki i udekoruj listkami mięty. Źródło: Poświęć chwilę.
Dodaj komentarz