Jak zrobić Babeczki z kremem orzechowym

babeczki z kremem orzechowym – lista składników:

  • 9 dag masła
  • mięta i orzeszki ziemne do dekoracji
  • 2 łyżeczki proszku do pie czenia
  • 5 dag cukru pudru
  • 16 dag masła orzechowego
  • 10 dag orzeszków ziemnych
  • 2 jajka. Krem: 6
  • 180 ml mleka
  • 5 dag masła
  • 20 dag mąki
  • 20 dag masła orzechowego
  • 20 dag cukru
  • 5 dag śmietany kremówki

babeczki z kremem orzechowym Przygotowanie:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Przede wszystkim wszystko powinno mieć temperaturę pokojową. Ubij masło orzechowe i rozprowadź w misce z cukrem na gładką masę. Ubij kolejno mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia, po dodaniu jajek. Zmiksuj orzeszki ziemne. 2 Napełnij uchwyt rolki około 16) jako dzbanem. Piec w 180°C przez 20 do 25 minut. Uspokój się. 3 Śmietana: Połącz masło z masłem orzechowym. Dodać cukier puder i śmietankę kremówkę. Pracuj nad babeczkami, gdy masa znajduje się w torbie kanałowej. Dodaj posiekane orzeszki ziemne do mieszanki i udekoruj listkami mięty. Źródło: Poświęć chwilę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *