kruche babeczki z malinowym wypełnieniem i bezą włoską
Składniki na babeczki z kremem malinowym:
- 1 łyżka soku z cytryny
- 90 g cukru
- bezy:
- 200 ml śmietany 30%
- krem malinowy:
- 3 żółtka
- 150 g malin
- 150 g masła
- 120 g białej czekolady
- babeczki:
- 200 g serka mascarpone
- 3 białka
- 50 ml wody
- na 20 szt
- szczypta soli
- 150 g cukru
- 300 g mąki
babeczki z kremem malinowym Jak przygotować:
Zobacz także: inna receptura
1. Babeczki: Wszystkie składniki na babeczki łączymy w misce i szybko zagniatamy. Po włożeniu mieszanki do lodówki na 30 minut, rozwałkuj ją na grubość około 1 cm, a następnie wytnij z niej koła mniej więcej tej samej wielkości co foremki na babeczki. Do foremek dodaje się bułkę tartą i margarynę. Krążki mieszanki należy wcisnąć w dno pojemnika. Przykryj mieszaninę papierem do pieczenia, zrób w niej kilka otworów widelcem i dodaj fasolę lub kulki do pieczenia, aby była cięższa. Zaplanuj 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zaraz po odstawieniu papieru i fasoli podgrzewaj babeczki jeszcze przez 15 minut, aż będą pięknie zarumienione. oceniamy. relish truskawkowy: Zmiksuj i dusić maliny, aż sok będzie klarowny, przecierając je przez sitko, aby usunąć pestki. W śmietanie rozdrobnić czekoladę. Dodaj maliny do kremu czekoladowego, który niedawno zaczął stygnąć, rozdrabniając je. Trzymamy w lodówce przez cały wieczór. Następnego dnia ubić mus malinowy i mascarpone z sokiem z cytryny. Bezy: Z 50 gramami cukru i odrobiną soli ubić białka. Używając termometru cukierniczego, gotuj syrop z pozostałym cukrem i wodą, aż osiągnie 120 stopni. W tej temperaturze syrop powoli wlewać do ubijanych białek. Umieść syrop na krawędzi miski. Aby połączyć ciepły syrop z białkami, miksujemy wszystko przez około dziesięć minut. Białka mogą początkowo się rozproszyć, ale po około dziesięciu minutach gęstnieją i stają się błyszczące. Umieść mocowania w worku na ciasto. Babeczki dekorujemy bezą włoską i pieczemy na palniku cukierniczym przed nadzieniem kremem malinowym (opcjonalnie można dodać mus malinowy, czyli przetarte przez sitko maliny). Na wierzch dodać mrożone maliny.
Dodaj komentarz