Jak zrobić Babeczki z kremem malinowym

kruche babeczki z malinowym wypełnieniem i bezą włoską

Składniki na babeczki z kremem malinowym:

  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 90 g cukru
  • bezy:
  • 200 ml śmietany 30%
  • krem malinowy:
  • 3 żółtka
  • 150 g malin
  • 150 g masła
  • 120 g białej czekolady
  • babeczki:
  • 200 g serka mascarpone
  • 3 białka
  • 50 ml wody
  • na 20 szt
  • szczypta soli
  • 150 g cukru
  • 300 g mąki

babeczki z kremem malinowym Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

1. Babeczki: Wszystkie składniki na babeczki łączymy w misce i szybko zagniatamy. Po włożeniu mieszanki do lodówki na 30 minut, rozwałkuj ją na grubość około 1 cm, a następnie wytnij z niej koła mniej więcej tej samej wielkości co foremki na babeczki. Do foremek dodaje się bułkę tartą i margarynę. Krążki mieszanki należy wcisnąć w dno pojemnika. Przykryj mieszaninę papierem do pieczenia, zrób w niej kilka otworów widelcem i dodaj fasolę lub kulki do pieczenia, aby była cięższa. Zaplanuj 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zaraz po odstawieniu papieru i fasoli podgrzewaj babeczki jeszcze przez 15 minut, aż będą pięknie zarumienione. oceniamy. relish truskawkowy: Zmiksuj i dusić maliny, aż sok będzie klarowny, przecierając je przez sitko, aby usunąć pestki. W śmietanie rozdrobnić czekoladę. Dodaj maliny do kremu czekoladowego, który niedawno zaczął stygnąć, rozdrabniając je. Trzymamy w lodówce przez cały wieczór. Następnego dnia ubić mus malinowy i mascarpone z sokiem z cytryny. Bezy: Z 50 gramami cukru i odrobiną soli ubić białka. Używając termometru cukierniczego, gotuj syrop z pozostałym cukrem i wodą, aż osiągnie 120 stopni. W tej temperaturze syrop powoli wlewać do ubijanych białek. Umieść syrop na krawędzi miski. Aby połączyć ciepły syrop z białkami, miksujemy wszystko przez około dziesięć minut. Białka mogą początkowo się rozproszyć, ale po około dziesięciu minutach gęstnieją i stają się błyszczące. Umieść mocowania w worku na ciasto. Babeczki dekorujemy bezą włoską i pieczemy na palniku cukierniczym przed nadzieniem kremem malinowym (opcjonalnie można dodać mus malinowy, czyli przetarte przez sitko maliny). Na wierzch dodać mrożone maliny.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *