Jak zrobić Babeczki z kremem bananowym

Składniki na babeczki z kremem bananowym:

  • kolorowe perełki do dekoracji
  • Krem bananowy:
  • 500 gram mąki
  • cukier waniliowy
  • 0,5 szklanki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 żółtka
  • sok z cytryny
  • 1 kilogram bananów
  • 1/2 kostki margaryny
  • 3,4 szklanki cukru
  • pszennej
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 masło
  • ciasto na babeczki:
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 żółtka
  • 3/4 szklanki śmietany

babeczki z kremem bananowym Jak zrobić

Zobacz koniecznie: ciasteczka miodowe

Babeczki z kremem bananowym: Po wyrobieniu ciasta i przesianiu mąki, pozostałe składniki łączymy w misce. Po przeniesieniu ciasta na stolnicę i cienko rozsmarowaniu, wypełnij gotowe ciasto foremki na babeczki. Po ostygnięciu babeczek i przygotowaniu ich przez dziesięć minut w temperaturze 180 stopni, wyjmujemy je z foremek. Po rozpuszczeniu dżemu w 1/3 szklanki wody o wysokiej temperaturze pozwól mu ostygnąć. W misce połącz cukier i margarynę i ubij żółtka, aż będą białe. Banany po pokrojeniu na mniejsze kawałki i skropieniu sokiem z cytryny zmiksuj w blenderze. Dodaj krzepnący dżem do margaryny bez końca dobrze wymieszaj. Korzystając z upieczonego dobrego opakowania, napełnij babeczki mieszanką i udekoruj perłami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *