Jak zrobić Babeczki z gruszkami i konfiturą jarzębinową

Jesienne smaki obfitują w wiele smakowitych owoców. Dobrze jest przygotować domowe konfitury, by potem znalazły się w pysznym i aromatycznym cieście.

Składniki na babeczki z gruszkami:

  • 1 szklanka=250 ml
  • Składniki ciasta kruchego:
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Pół szklanki cukru kryształu
  • Cukier kryształ
  • cytryna
  • 150 gram masła
  • Kilka dużych gruszek
  • Cukier waniliowy-około 1 łyżka
  • 2 łyżki śmietany 12 procentowej
  • Składniki nadzienia:
  • 3 żółtka
  • Cynamon
  • 300 gram mąki pszennej
  • Mały słoiczek gęstej konfitury jarzębinowej (około 200 ml)

babeczki z gruszkami Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

1. Co jeść: Proszek do pieczenia i mąkę należy wymieszać. Wszystko dokładnie natnij nożem po dodaniu cukru i margaryny. Następnie za pomocą żółtek i śmietany zagnieść ciasto. Na około godzinę przenieś do lodówki. 2. Przygotuj nadzienie na poczekaniu. Przed jedzeniem obierz i pokrój gruszki na skromniejsze kawałki. Pozwól im usiąść przez 15 do 20 minut, aby wydobyć sok po pokryciu granulowanym cukrem i sokiem z cytryny. Po tym czasie posyp je cynamonem i cukrem waniliowym i odciśnij nadmiar soku. Zamrożonym ciastem wyłożyć boki i dno foremek do babeczek. Poza tym trzymaj około jednej czwartej odtwarzacza na wierzchu babeczek. Gruszki i dżem z jarzębiny powinny wypełnić babeczki. Umieść dodatkowego gracza na wierzchu pod koniec. W 180 stopniach piec około 25 do 30 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *