Jak zrobić Babeczki waniliowe z kremem karpatkowym

Pyszne babeczki waniliowe z kremem karpatkowym

Składniki na babeczki waniliowe z kremem:

  • cukier – 1/2 szkl
  • jajka – 3 szt
  • cukier waniliowy – 2 łyżeczki
  • mleko – 3/4 szkl
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • Babeczki:
  • jajka – 4 szt
  • mleko – 2 szkl
  • cukier – 1/2 szkl
  • cukier waniliowy – 2 łyżeczki
  • Krem:
  • mąka pszenna – 2 szkl
  • masło – 1/2 kostki
  • sól – szczypta
  • margaryna – 1/3 kostki
  • masło – 1/2 kostki
  • mąka pszenna – 3 łyżki
  • mąka ziemniaczana – 4 łyżki

babeczki waniliowe z kremem Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna receptura

1. Zmiksuj jajka i mleko z roztopioną margaryną, a następnie dodaj mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Krótko wymieszać przed dodaniem schłodzonej, ale wciąż płynnej pasty. Wypełnij papierowy kształt i podgrzewaj przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić. ŚMIETANKA W garnku zagotować 1,5 szklanki mleka z cukrem i margaryną. Dodaj dodatkowe mleko, jajka, mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną do gorącego mleka, a następnie szybko mieszaj przez około dwie minuty na niskiej mocy. Fajny. Łyżkę ugotowanej masy mieszamy z margaryną do uzyskania konsystencji kremu. Po zastygnięciu kremu udekoruj babeczki w dowolny sposób.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *